
Jan a Michal Kapolkovi o gastru, franšízingu a vytrvalosti
Jejich burrita se balí v devíti městech. Se sto padesáti zaměstnanci mají obrat ve středních desítkách milionů… A krize nekrize si drží 85% meziroční růst. Jak to dělají, když ze všech stran slyšíme, že podnikání v gastru je na hranici nemožného?
V dubnovém ROŽNI! si povídáme s bratry Kapolkovými, kteří založili síť mexických restaurací Los Capolitos.
O tom, jak to chodí v gastru, jak se stát franšízantem, jak franšízorem a jak být flexibilní, nezavírat a negativní přetvořit v pozitivní.
Zjistíte, proč založili gastrosíť, jak dlouho trvalo, než se dostali do černých čísel a proč vůbec Los Capolitos nemá pobočku v jejich rodném Havířově.
Bráchové Jan a Michal Kapolkovi stojí za úspěšnou rodinnou gastrosítí Los Capolitos.
Honza původně studoval stavařinu, ale jeho cesta na architektuře skončila ve třeťáku, kdy už mu to nedávalo smysl a zároveň ho pohřbila zkouška ze statiky.
Ve stejné době starší Michal navrhl, že by mohli otevřít první pobočku ve Frýdku-Místku, v právě budovaném OC Frýda.
Jak řekli, tak udělali. Dva roky křesali koncept mexického jídla, na kterém byli závislí, k dokonalosti. Dnes jejich restaurace najdete dvakrát v Ostravě, v Brně, Frýdku-Místku, Kladnu, Liberci, Olomouci, Opavě a Hradci Králové.